Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Una dona de fiar - Robert Goolrick

Sinopsis

Situada al començament del segle XX, en un paisatge hivernal del mig-oest americà, Una dona de fiar ens endinsa en una història de crims i passions. L'anunci «Home de negocis rural busca dona de fiar. Obligat per raons pràctiques, no romàntiques. Seriositat» és el punt de partida d'una intriga absorbent que reuneix tensió psicològica, amor, drama, desig i suspens. Ralph Truitt, un home de negocis vidu, espera sol i nerviós a l'andana del tren l'arribada d'una visita. La dona que arriba, però, no és la persona que ell s'esperava. Aquestes coses passen... Ara bé, la dona que ha arribat, serà o no realment «una dona de fiar»?

Informació bàsica

·         Editorial – Edicions 62 península
·         Pàgines – 255
·         ISBN - 978-8-42-97676-12

El Gènere

Novel·la d’intriga

Motius per llegir-lo

Una novel·la fosca i sensual, en la qual la complexitat dels sentiments femenins i la incandescència del desig masculí s’evoquen amb una estranya finesa.

L’Escriptor

Robert Goolrick va néixer a Virgínia i es va graduar a la Universitat John Hopkins a Maryland, Baltimore. Va viure alguns anys a Europa intentant obrir-se camí com a actor i pintor, però en complir 53 anys va prendre la determinació de dedicar-se al que realment li agradava, explicar històries. Així, va publicar un primer llibre autobiogràfic que va ser tot un èxit, "The End of the World es We Know It", el 2011 s'atreveix amb la seva primera novel.la de ficció "Una dona de fiar".

L’Estil

El propi autor ens explica que l'ambientació de la novel.la, el clima que aconsegueix crear en ella, és deutora del llibre de Michael Lesy: Wisconsin Death Trip. Lesy aconsegueix, en paraules de Goolrick, fotografiar l'ànima fosca i devastada de l'Amèrica rural que es creia adormida en una insulsa innocència. La bogeria apareix com a teló de fons d'una depravació moral desconeguda per a molts. I aquest desvari és el que utilitza per donar encara més força a la trama de la novel·la.

Goolrick ens va servint uns personatges profunds, carregats de contradiccions, que porten a coll la seva memòria com qui arrossega una pesada pedra per una costa.

Els primer capítol


La Curiositat

Les dues mansions que són escenari de tantes coses adquireixen en el relat una personalitat pròpia. Són decadent gòtiques, però també estranyes com un palau de l'Atlàntida i remotes com aquest paisatge gelat en què la primavera s'espera com un adveniment.

Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó