Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Un Tranvía llamado Deseo – Teatre Tivoli

Les Dates

08 de Juliol -31 de Juliol 

La Sinopsis

Un tranvia llamado deseo posa de manifest l'enfrontament entre dues cultures. Blanche Dubois és una atractiva i desequilibrada dona del Sud que es troba al final de la seva joventut, on les pretensions de virtut i educació oculten el seu alcoholisme. Blanche visita en New Orleans a la seva germana Stella, casada amb Stan, un polonès proletari, bebedor i jugador de cartes. L'enfrontament entre els cunyats, que amaga una poderosa i oculta atracció, simbolitza d'alguna manera el conflicte entre les dues societats que representen: la força bruta de la naturalesa enfront dels prejudicis morals.

El gènere

Drama. Durada 2 hores i 35 minuts

El Repartiment

Personatge
Intèrpret
Blanche du Bois
Vicky Peña
Stanley Kowalski
Roberto Álamo
Stella Kowalski
Ariadna Gil
Harold Mitchell-Mitch
Àlex Casanovas
Eunice Hubbel
Anabel Moreno 
Steve Hubbel
Alberto Iglesias
Pablo González
Pietro Olivera 
Jove
Ignacio Jiménez
Metge
Jaro Onsurbe
Enfermera
Mariana Cordero
Veu en off
Linda Mirabal-Jean Claude

Motius per anar-hi

Mario Gas es mostra fidel al text de Williams, però ens presenta una visió nova dels personatges respecte a la versió cinematogràfica, on allibera Stanley del glamour amb què el va revestir Marlon Brando, accentua la seva duresa i violència i recupera el protagonisme d’una Blanche empesa cap a un tràgic final.

L’Actriu més Destacada

Victòria "Vicky" Peña i Carulla (Barcelona, 11 de enero de 1954) Filla dels actors Felipe Penya i Montserrat Carulla, va començar com actriu el 1966, en la sèrie de Televisió Espanyola La petita comèdia, després d'haver treballat diversos anys com enfermera en l'Hospital Clínic de Barcelona.

Va debutar en cinema amb Canvi de sexe, de Vicente Aranda, però la seva popularitat va créixer gràcies a la televisió i el teatre. El 1976 intervé en la sèrie La senyora García es confessa, amb Adolfo Marsillach; un any després, va participar en l'obra Tirant lo Blanc i en 1986 en la sèrie A Electra li senti bé el dol, basada en l'obra d'Eugene O'Neill.

Ha rebut i ha estat nominada a diversos premis. Va obtenir el seu primer Premi Max pel musical Sweeney Todd, en la primera edició dels premis, el segon per l'obra La reina de bellesa de Leenane, i en la XI edició dels Premis Max va obtenir el seu tercer premi a la millor actriu protagonista pel seu paper en Homebody/Kabul.L’any 2009 guanya el Premi Nacional de Teatre 2009.

L’Escenografia

El valor d'un muntatge bell i dinàmic: l'escenografia, com un tall en secció, ens mostra el conflicte en dues dimensions, sense profunditat, i amb una ambientació conservadora.

Però les dues resulten funcionals i adients per a deixar que brilli un gran text,  i sobretot, una gran actriu en plena maduresa artística.

L’Autor

Tennesse Williams va néixer a Columbus, població de l'estat de Mississippi, el 1911. Es va llicenciar en 1938 en Filosofia i Lletres per la Universitat d'Iowa, després de passar primer per la Universitat de Missouri, en on s'havia matriculat en la carrera de periodisme.

Després d'exercir diversos oficis Williams va aconseguir el seu primer triomf en Broadway amb l'obra “El zoo de cristal” (1945), títol que va guanyar el premi de la crítica teatral de Nova York. Anteriorment  havia  intentat estrenar sense èxit “Batalla de ángeles” (1940).

Entre les seves millors obres destaquen “Un tramvia anomenat desig” (1947), “Estiu i fum” (1948), “La rosa tatuada” (1951), “De repente, l'últim estiu” (1950), “La gata sobre la teulada de zinc calent” (1955) o “Dolç ocell de joventut” (1959). Tennessee Williams assoliria guanyar varis premis Pulitzer.

La Curiositat

Segons Mario Gas, l'important és recuperar l'obra original, que en la seva opinió, ha aconseguit trascendir el seu temps per a convertir-se en una al·legoria universal a través de personatges 'polièdrics' i una història 'tendra i crua' en una societat decadent.

Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó