Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Tous les soleils (Silenci d’amor)

Cinema

Trobaràs el link amb la cartellera on veure el film:


L’Argument

Alessandro és italià i ensenya música barroca a Estrasburg. Viu amb la seva filla Irina, de 15 anys, en plena crisi adolescent, i amb el seu germà Crampone, un encantador i excèntric anarquista que demana asil polític des que Berlusconi va pujar al poder.

En certs moments, Alessandro sent que cria a dos adolescents, però no veu el buit en la seva pròpia vida. S'esforça a ser el pare perfecte i ha oblidat reconstruir la seva vida afectiva, sobretot perquè està envoltat d'amics divertits que li impedeixen sentir-se sol. Però quan la seva filla descobreix l'emoció del primer amor, la vida d´Alessandro sofreix un canvi tan inesperat com a dramàtic.

El gènere

Drama. Durada 105 minuts

Motiu per veure-la

El cinema francès torna a la gran pantalla, i com sempre ho fa envoltat de les conegudes "històries mínimes", en aquest cas amb el gran buit que omple un 'Silenci d'amor'.


El repartiment

Personatge
Intèrprets
Alessandro
Stefano Accorsi
Crampone
Neri Marcore
Irina
Lisa Cipriani
Agathe
Anouk Aimée
Florence
Clotilde CourauL’Actor més destacat

Stefano Accorsi (Bolònia, 1971) va entrar al 1993 a la Companyia del Teatre Stabile di Bologna. El 1996, va començar la seva carrera cinematogràfica brillant amb la pel·lícula de Jack Frusciante Ha deixat el grup, basada en la novel·la de Enrico Brizzi. També és important el 2001, any en què va interpretar The Last Kiss, juntament amb Giovanna Mezzogiorno i Stefania Sandrelli.

El 1999 va guanyar el David di Donatello per al film de Luciano Ligabue, Radiofreccia i el 2002 la Copa Volpi al Festival de Venècia, al millor actor per la pel·lícula Un viatge anomenat amor.

El Director

Philippe Claudel va néixer el 1962 a Dombasle-sur-Meurthe, Lorena.  Durant la seva època de professor, va impartir classes en instituts i a la Universitat de Nancy II, on va ensenyar Antropologia Cultural i Literatura. A més, va treballar amb nens discapacitats i, durant onze anys, va donar classes en una presó de Nancy, experiència que va plasmar en el llibre Le bruit des trousseaux (El soroll de les claus).

Gran admirador de Simenon i del Jean Giono de la postguerra, va publicar el seu primer llibre, Meuse l'oubli, als 37 anys. Les seves novel·les i relats han estat guardonats en diverses ocasions: la novel J'abandonne va rebre el Premi France Television 2000; la col.lecció de relats Petites Mécanique, el premi Bourse Goncourt de la Nouvelle 2003, i Ànimes grises, la seva cinquena novel·la, el prestigiós Premi Renaudot. Des de 2004 treballa per a l'editorial Stock, on publica una sèrie dedicada al vi titulada Ecrivins.

"Fa molt que et vull" és el seu primer film com a realitzador, tot i que ha escrit diversos guions.

L’Estil

Philippe Claudel confirma les seves qualitats darrera de la càmera en "Silenci d'amor", una deliciosa tragicomèdia amb gestos de complicitat a l'italià Nanni Moretti, a la francesa Agnès Jaoui i el nord-americà Woody Allen. En ella, indaga amb profunditat i sense moralines en les perplexitats afectives i morals de l'home i la dona actuals, alhora que desplega una divertida crítica política-a dreta i esquerra subratllant el valor essencial de la família, l'amistat, l'educació i fins i tot la religió en la vida real de les persones.

Aquest valuós plantejament-especialment elogiat en la seva lluminosa visió de la adolescència s'articula en un guió meravellosament escrit, en una posada en escena sempre fresca i en una sensacional direcció d'actors, amb la que traça vigorosament els polièdrics perfils de cada personatge.

La Curiositat

El conjunt s'arrodoneix amb una esplèndida banda sonora, composta per nombroses cançons populars, sobretot italianes, entre les quals destaquen les vibrants tarantel de l'Arpeggiata i Christina Pluhar.

El Tràiler

Trobaràs en l’enllaç següent el tràiler:


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó