Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Quincy Jones – Festival de Peralada

Les Dates

El Dimecres 20 de Juliol a les 22h

La Sessió

Quincy Jones, oferirà a Peralada el seu únic concert a Espanya amb un grup que reuneix sota el nom The Global Gumbo All Stars una constel·lació que inclou algunes de les estrelles més rutilants del jazz contemporani: a banda de Spalding, per exemple, Quincy Jones comptarà també amb la veu, en la seva primera visita a Catalunya, de la canadenca Nikki Yanofski, una de les estrelles indiscutibles del Festival de Jazz de Montreal. 

Els Intèrpreds

The Global Gumbo Group:

·         Mestre:   Quincy Jones
·         Piano: Alfredo Rodríguez 
·         Piano:  Peter Slavov
·         Contrabaix: Esperanza Spalding
·         Contrabaix: Peter Slavov
·         Bateria: Francisco Mela
·         Guitarra: Lionel Loueke
·         Veu: Ali AMR
·         Oud: Omar Bashir

Convidats especials:

·         Veu, guitarra i cajón: Antonio Carmona
·         Veu, trompeta i saxo: Andrea Motis

Motius per anar-hi

Quincy Jones ha volgut  tenir com a convidat especial per al concert de Peralada un dels artistes més influents de les últimes dècades de la música popular espanyola, Antonio Carmona, membre dels avui ja llegendaris Ketama i considerat unànimement el percussionista que va convertir el cajón peruà en cajón flamenc. Carmona, que aquest any presenta el seu segon disc en solitari –De noche–, ha acollit aquesta invitació com un “repte” al qual s’enfronta amb “orgull” i “alegria”. Serà, doncs, un espectacle únic i irrepetible, que només es podrà veure a l’Auditori Jardins Castell de Peralada.

L’Estil


Parlar de Quincy Jones és parlar d'una bona part de la història viva de la música popular del segle passat, la qual sempre va apostar per la transversalitat dels estils musicals i per un innat afany de curiositat i descobriment.

Per a l'aficionat musical el seu treball com arreglista i compositor té noms propis com Frank Sinatra, Count Basie, Ella Fitzgerald, Dinah Washington o Dizzy Gillespie, amb qui va començar a forjar-se un nom en el món del jazz nord-americà
Però per al gran públic, Jones adquireix forma quan el seu camí es creua amb el de Michael Jackson durant el rodatge de The wiz.

L’Artista
  
Quincy Jones (1933 Chicago) s'ha convertit en una de les figures més importants de la música en els últims temps. La seva família es trasllada a Seattle quan tenia 14 anys. A la ciutat toca la trompeta en clubs de soul. Toca en la “Lionel Hampton’s big band” i en la banda de la Berklee School of Music” a Boston.

El 1950 viatja a Nova York on es dedica a escriure, arreglar i gravar a bandes que toquen en els clubs de jazz de la ciutat. Allà coneix i es relaciona amb Thelonius Monk, Charlie Parker i Miles Davis. A mitjans de la dècada dels cinquanta, es trasllada a París i treballa com a director musical de Barclay Records i també com a compositor i arranjador.

Ha rebut 22 premis Grammys, en reconeixement als seus mèrits musicals i és l’artista que més nominacions ha rebut per al Grammy. Mitja dotzena d’Universitats li han atorgat doctorals “honoris causa” i ha rebut moltíssims guardons, com el Premi Emmy per la música de l’episodi d’obertura de “Roots”, set nominacions a l’Oscar, el Premi “Jean Hersholt Humanitarian” de la A.M.P.A.S, el Premi “Trustees” de la N.A.R.A.S.

Els Vídeos

Descobreix en el link, la música del genial artista:


La Curiositat

Amb el patrocini inicial d'empresari musical Quincy Jones, i els líders de totes les parts de la indústria i l’eduació musical s’han unit per compartir recursos, xarxes i la seva passió per fer música en una part permanent de la vida dels nens als Estats Units.

Si Vols Aprofundir Més


La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó