Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Plácido Domingo – Festival Peralada
Les Dates
  
Dilluns 1 d’Agost, a les 22 hores

El Programa

Primera Part

·         Overture de Il Barbiere di Siviglia – Rossini
·         O, Souverain de El Cid – Massenet
·         Depuis le jour de Louise – Charpentier
·         E Lucevan le stelle de Tosca – Puccini
·         Nemico della patria d’Andrea Chénier – Giordano
·         Danza Española Núm 1 de la Vida Breve – Falla
·         Tutte le feste...Si, vendetta! De Rigoletto - Verdi

Segona Part

·         Ya mis horas felices de La del Soto del Parral – Soutullo i Vert
·         La Petenera de la Marchenera – M. Torroba
·         Amor, vida de mi vida de Maravilla – M. Torroba
·         D’España vengo de El niño judío – Luna
·         En mi tierra extremeña de Luisa Fernanda – M. Torroba
·         Intermedio de La Boda de Luis Alonso – Giménez
·         Madrileña bonita de La del manojo de rosas – Sorozabal
·         Canción de Paloma de El barberillo de Lavapiés – Barbieri
·         No puede ser! De la Tabernera del puerto - Sorozabal
Els intèrpreds

·         Plácido Domingo – Tenor
·         Virginia Tola – Soprano
·         Orquestra Comunitat Valenciana
·         Jesús López Cobos – Director d’orquestra

Motius per anar-hi

Una de les grans veus de la història de l’òpera celebra el seu 70è anniversari fent un repàs de les àries d’òpera i sarsuela que han marcat la seva dilatada carrera.El Tenor

José Plácido Domingo Embil (Madrid, 1941) és un tenor i director d'orquestra espanyol. La carrera internacional de Plácido Domingo és llegendària, L’artista és reconegut per la seva veu versàtil que li ha permès cantar com baríton i tenor; ha interpretat 130 papers diferents, més que cap altre tenor en la història. El 1997, Domingo va superar el rècord que Enrico Caruso va mantenir durant molt de temps en l'obertura de la temporada de l'Òpera del Metropolitan, i el 2008 celebrà els seus 40 anys cantant en aquest teatre, on ha inaugurat la temporada en 21 ocasions. El talent del tenor madrileny el confirmen el seu amplíssim repertori i la seva carrera interpretativa, així com els seus èxits com a director, administrador, i el seu compromís amb les causes humanitàries, i també com a creador de programes per a joves artistes. La Fundació Birgit Nilsson va anunciar el 20 de febrer de 2009 que Plácido Domingo seria el primer guanyador del milió de dòlars del Premi Birgit Nilsson, el més important de la història de la música clàssica.

El 1991 fou guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de les Arts. També destaquen els set premis Grammy obtinguts entre el 1983 i 1999 i els dos premis Emmy en especials realitzats a la televisió dels Estats Units.

La Soprano

Virginia Tola (1976 Santo Tomé, Argentina) és una soprano argentina de perfil internacional amb actuacions en els principals escenaris mundials com  el Teatro dell’Opera di Roma, Teatro Regio di Torino, Teatro Giuseppe Verdi di Trieste, Ópera Nacional de Washington, Los Angeles Opera, Teatro Real de Madrid, Teatro Lirico di Cagliari, Teatro Real de la Monnaie De Munt de Bruselas, Festival de Bregenz, Teatro Colón.

Guanyadora del Concurs Internacional Operalia, creat i organitzat per al tenor Plácido Domingo, va realitzar posteriorment el seu debut al Teatro Colón amb els Comptes de Hoffmann amb els personatge d’Antònia.

L’artista destaca per la seva gran personalitat, elegància i calma enfront una gran sala, la bellesa del seu timbre vocal i l’extensió del seu registre i ampli volum.  No cal oblidar la seva capacitat interpretativa en les situacions dramàtiques per mitjà d’inflexions de la paraula cantada i una molt lleu marcació en el gest i en mirades expressives a la manera de Maria Callas.

Descobreix la veu de la soprano interpretant el “Vissi d’arte” de Tosca:


L’orquestra

L'Orquestra de la Comunitat Valenciana és una orquestra simfònica amb seu al Palau de les Arts de València, fou creada el 2006 i està dirigida des d'aleshores per Lorin Maazel. L'Orquestra està molt lligada des dels seus orígens també al mestre Zubin Mehta, que la dirigirà en el Palau de les Arts en produccions operístiques i també en programes de música simfònica. A més de l'activitat normal que ha de desenvolupar en el Palau de les Arts, l’orquestra també té previst realitzar gires de concerts que inclouran altres escenaris d'Espanya i l'estranger.

El Director

López Cobos va néixer a la ciutat de Toro el 25 de febrer de 1940. Va estudiar a la Universitat Complutense de Madrid, on es llicencià en filosofia i Lletres el 1964. Posteriorment s'interessà per la música, estudiant direcció d'orquestra al costat de Franco Ferrara i Hans Swarowsky, i diplomant-se en compossició el 1966.

Gràcies a una beca pogué traslladar-se a Nova York per ampliar els seus estudis musicals, debutant com a director d'orquestra a la ciutat de Venècia el 1969. A partir d'aquell aconseguí dirigir la major part de les orquestres simfòniques i filarmòniques del món com a director convidat.
Entre 1981 i 1990 López Cobos fou nomenat Director General de Música de l'Òpera de Berlín, entre 1984 i 1988 Director de l'Orquestra Nacional d'Espanya, entre 1986 i 2000 Director de l'Orquestra Simfònica de Cincinnati, i entre 1990 i 2000 conductor principal de l'Orquestra de Cambra de Laussana. Des de 2003 és el Director musical del Teatro Real de Madrid.

El 1981 li fou concedit, en la seva primera entrega, el Premi Príncep d'Astúries de les Arts.

Els Vídeos de les obres

Primera Part
Segona Part


La Curiositat

El govern mexicà li va atorgar el premi de l'ordre Àguila Asteca, màxim guardó atorgat a un estranger, per part del Govern de Mèxic, per la seva gran labor en l'atenció d'afectats en el terratrèmol de 1985, sense importar-li perdre la seva veu en les tasques de rescat. Entre els afectats estaven familiars del tenor.

Com comprar entrades


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó