Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Giselle - Teatre Goya

Les Dates

Fins al 17 de Juliol al Teatre Goya

La Sinopsis

Giselle és una adoslecent que mor també a causa de la violència masculina, una jove adolescent del seu temps, a qui li agrada anar de festa, conèixer nois i descobrir l’amor, una felicitat que es veurà truncada per un fet luctuós de fatal desenllaç.

Llegendes de diferents cultures allunyades en el temps i l’espai parlen dels esperits d’unes noies que cada nit tornen del més enllà per caçar homes i venjar-se de la traïció que van patir.  Són dones mortes i traïdes per amor, joves enganyades que van morir abans d’hora, dones maltractades per la prepotència masculina. Amb els seus cants melosos i les seves sinuoses danses, atrapen els homes que troben pel camí i els porten cap el destí tràgic.

El gènere

Ballet romàntic. Durada 1 hora i 15 minuts

El Repartiment

Personatge
Intèrpret
Albrecht
Jesús Pastor
Albrecht
Vicent Gros
Giselle
Aileen Gallinera
Giselle
Elline Damian

Motiu per anar-hi

El director artístic i coreògraf David Campos acosta al públic amb aires renovats i frescos el clàssic de la dansa Giselle, una història que explica totes aquestes llegendes de dones que es revelen en un altre món perquè en aquest no ho poden realitzar.

 El Baillarí més Destacat
 

Jesús Pastor (Madrid, 1976) pertany aquesta generació  de baillarins brillants que van néixer de l'empremta de Víctor Ullate, i que triomfen per escenaris de tot el món des de fa molts anys com Lucía Lacarra, Igor Yebra, Maria Giménez, Tamara Rojo.

L'English National Ballet, Adventures in Motion dirigida per Matthew Bourne, i l’American Ballet Theatre, on Jesús Pastor va romandre entre 2003 i 2007, són altres de les companyies en què l’artista ha signat destacades interpretacions ressenyades per la premsa internacional.  El 2007 va tornar a Espanya i va fundar la Human Dance Project, agrupació que dirigeix des d’aleshores i amb la qual ha estrenat els treballs Ca-tar-sis. Guanyador de rellevants premis de la dansa com el Benois de la Danse, Jesús Pastor continua col·laborant amb altres companyies i participant en gales internacionals.

L’Estil

De fet,  la història de Giselle està adaptada a llegendes catalanes i no es basa en les germàniques del ballet original. Així les Willis són aquí les “Dones d’Aigua”. I com sempre, David Campos en el seu afany de crear nous públics per al ballet, Giselle, és presentada no com una jove camperola de l’era romàntica, sinó que la situa en un entorn contemporani que pugui interessar als joves d’avui. La jove és una oficinista que coneix al seu Albrecht, baixista de rock, en una discoteca.

Versió, Guió i Coreografia

Nascut a Barcelona David Campos inicia la seva formació en el camp de la dansa a
l'Institut del Teatre de Barcelona. Dos anys després marxa a París per perfeccionar els seus estudis a l’escola del Ballet de Solagne Golovine. Posteriorment ingressa en el Ballet Reial de Flandes, una de les companyies de dansa de referència a Bèlgica, on desenvolupa la seva carrera com a solista.

El 1999 funda la seva pròpia companyia de dansa, Cia Ballet David Campos, amb la qual ha obtingut un gran èxit a tot Espanya i en els festivals internacionals en què ha participat. L’originalitat i la innovació  de les seves coreografies i la tècnica dels seus baillarins han dotat la companyia d’una personalitat pròpia, molt diferenciada de l’estil habitual d’altres ballets, rebent l’aplaudiment del públic i de la crítica especialitzada.

El Vídeo

Descobreix el vídeo de l’espectacle:


La Curiositat

L’estètica del cinema nord-americà d’adolescents, estrafent amb alegria balls de discoteca en formes de ballet clàssic.

Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó