Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Francesc Català - Roca a la Pedrera

Les Dates

Fins el 25 de Septembre 2011. Cada dia de 10h – 20h. Entrada gratuïta

La Temàtica

L’exposició de Francesc Català-Roca a la Pedrera de CatalunyaCaixa permet realitzar un recorregut per l’obra que l’ha convertit en referència obligada de la fotografia europea. També és una ocació per accedir al seu entorn, amb l’exhibició d’objectes i materials que utilitzaba durant tot el procés (de la captura de la imatge al revelat) i primeres edicions dels seus llibres més emblemàtics.

Motius per anar-hi

La incansable dedicació de l’artista i la qualitat dels seus reportatges l’han convertit en tot un referent de la fotografia espanyola del segle XX.


El gruix de l’exposició es basa en una selecció del seu treball entre els anys 50 i 60, amb imatges que van ser publicades en el llibre que La Fàbrica i la Fundació Barrié de Vigo van dedicar a Català-Roca, a les quals cal sumar una quarantena d’imatges recuperades de l’arxiu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya on es demostra l’interès del fotògraf per l’arquitectura, i dos audiovisuals.

L’Estil

L’autor pretenia documentar situacions de la vida quotidiana, imatges caracteritzades per la recerca constant de llum on les persones eren les protagonistes, i amb les quals pretenia realitzar una aproximació a la realitat, sempre buscant punts de vista originals que conjuguessin bellesa i veritat.

L’Autor

Francesc Català Roca (Valls, 1922 - Barcelona 1998) fou un fotògraf català. Treballà per a les revistes i publicacions Revista, Destino, Gaceta Ilustrada o La Vanguardia. Durant aquests anys també realitzà fotografies per a cartells de cinema des del seu propi estudi, obert el 1947.
El 1953 va fer la primera exposició individual dels seu treball de creació a la Sala Caralt de Barcelona. També ha il·lustrat un nombre considerable de llibres de tema artístic o de reportatges. La seva fotografia parteix del concepte neorealista de la imatge, cercant sempre el punt de vista insòlit i, sobretot, l'ambientació humana del tema.

Els Premis

Ha rebut el premi Ciutat de Barcelona el 1951 i el 1952, els premis nacionals de les arts plàstiques del ministeri de cultura el 1983 i de la Generalitat de Catalunya el 1991, la Creu de Sant Jordi el 1992 i la Medalla d'Or al mèrit artístic el 1993. Els legítims hereus van dipositar l’Arxiu Professional del fotògraf a l’Arxiu Fotogràfic del COAC (Col·legi d'Arquitectes de Catalunya). Aquest Fons fotogràfic el componen més de 200.000 imatges.

La Curiositat

Joan Miró només li va permetre a ell que li retratés quan treballava.

El Vídeo


On Aconseguir les entrades

Entrada gratuïta. Adquirir les entrades a la Pedrera

Si Vols Aprofundir Més



La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó