Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Torres-García a les seves cruïlles al MNAC

Les Dates

Fins el 11 de Septembre, Torres-García al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Entrada gratuïta

La Temàtica

El propòsit d’aquesta exposició és aproximar el visitant a la intimitat del procés creatiu de l’artista, i mostrar les cruïlles en què es va trobar al llarg de la seva trajectòria: la inflexió clàssica del modernisme o els anys de París i Nova York. La mostra analitza els mites i temes recurrents a l’obra de Torres-García, al mateix temps que explora el contrast i la síntesi, o equivalència profunda, entre 'la bellesa clàssica' i la 'bellesa moderna'.

El Contingut

L’exposició reuneix més de vuitanta obres, principalment dibuixos, molts d’ells inèdits, de la col·lecció d’Alejandra, Aurelio i Claudio Torres, tot i que també es presenta pintures i construccions en fusta. La mostra recórrer, en els seus trets essencials, la trajectòria creativa de l’artista, una trajectòria que comprèn aproximadament la primera meitat del segle xx.
Motiu per anar-hi

Descobrir la trajectòria d’un dels artistes més destacats del segle XX a casa nostra. Una exposició gratuïta que no té preu.

L’Artista

Joaquim Torres-García (Montevideo, 1874-1949), format a la Barcelona modernista, va ser una figura clau del moviment noucentista fins a emprendre un camí, després de la seva marxa de Catalunya el 1920, que el portaria a convertir-se en un dels pioners de l’abstracció geomètrica, juntament amb artistes com ara Mondrian, Van Doesburg i Hélion.

El Moviment

L'exposició mostra com el pintor evoluciona cap al classicisme sense abandonar la seva aposta inicial pel modernisme. També explica com integra la seva visió de la vida urbana i explora la dualitat entre la contemporaneïtat i el classicisme.  Aquest fet es converteix en un tret essencial de tota la seva obra, una obra on se superposen i integren raó i natura, abstracció i primitivisme, l'etern i el temporal.

La Curiositat

Joaquim Torres-García va morir, als setanta-cinc anys, sense assolir el reconeixement ni els objectius estètics que havia perseguit tota la vida; tampoc no es va fer ric. La pregunta a realitzar-se és si un artista del seu nivell fracassa o bé és la societat que l’acull, la que no es troba prou avançada per entendre genis del nivell del pintor i d’Antoni Gaudí.

El Vídeo


Si Vols Aprofundir Més



La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó