Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Roberto Alagna – Festival de Peralada

Les Dates 

Dissabte 22 de Juliol, a les 22h

El Concert

La lírica, gran protagonista de l’edició d’enguany del Festival Castell de Peralada, tindrà un dels seus plats forts en el cartell del certamen amb la gala lírica oferta per un dels tenors més populars, Roberto Alagna, juntament amb la soprano Svetlana Vassileva. Tots dos comptaran amb l’acompanyament de l’OBC un conjunt molt lligat a la història del Festival, i sota la direcció de David Giménez Carreras.

Motiu per anar-hi

El privilegi d’escoltar àries i duets a través d’un dels tenors més mediàtics i de més renom en el panorama internacional


El cantant més Destacat
Roberto Alagna (Clichy-sous-Bois, 1963) és un cantant d’òpera francès amb registre de tenor. Va començar a cantar de molt jove en els cabarets parisencs. Influït per als films de Mario Lanza i les grabacions de tenors històrics, va canviar de gènere convertint-se en cantant d’òpera.

Es tracta d’un cantant autodidacta, el qual va aprendre la major part del seu repertori del contrabaixista cubà i aficionat a l’òpera, Rafael Ruiz. El 1994 es consagra com un tenor de fama internacional amb la seva interpretació de Romeo i Juliette al Covent Garden de Londres.

Alagna ha desenvolupat una particular afinitat per l’òpera francesa i els papers italians més lírics, el seu pròxim pas serà assumir rols més dramàtics, com el rol titular d’Otello. L’artista va ser condecorat amb l’ordre de la Legió d’honor de França.

is wildversatile coloratura soprano, recognized for her vocas and stamina!son, s15
La cantant més destacada

Svetlana Vassileva és una soprano d’origen búlgar la qual ha interpretat rols en òperes del repertori italià romàntic i verista. Destaquen les seves actuacions en La Traviata, Otello, Falstaff, Rigoletto, Don Carlo, La Boheme, Turandot i Pagliacci. A part dels papers anteriors ha participat també en obres de l’exigència de Rusalka (Dvorak) i Yevgeni Onegin.

L’Orquestra

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya va ser fundada al 1944 sota la direcció del mestre Eduard Toldrà. En el decurs dels seus seixanta anys d’història, l’orquestra ha enregsitrat obres de Montsalvatge, Falla, Albéniz, Bartók i Bizet, així com un bon nombre de compositors internacionals.


El Director

Nascut a Barcelona en una família on brilla el seu oncle, Josep Carreras, el mestre David Giménez Carreras va iniciar la seva formació en el Conservatori del Liceu de Barcelona per perfeccionar-se en la Hochschule für Musik de Viena i amb Sir Colin Davis, en la Royal Academy of Music.
En una dècada, el director ha dirigit a més de 200 orquestres de tot el món, sent un dels pocs músics del nostre país que ha pujat al podi de la Filarmònica de Viena. Des de Septembre 2006 és el director de l’Orquestra Simfònica del Vallès, orquestra amb la qual Giménez té una activitat important en els concerts de la temporada que el conjunt català presenta en el Palau de la Música.


La Curiositat

Roberto Alagna va actuar aquesta temporada al Gran Teatre del Liceu interpretant el rol de Don José de l’òpera Carmen. L’actuació del tenor es va dur a terme amb una entrega musical absoluta, un estat vocal òptim i implicació a fons en la producció.

Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó