Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Nabucco – Festival de Peralada


Les Dates 

Dissabte 16 de Juliol, a les 22h

L’Argument

Nabucco, és una història d'amor amb un final dramàtic amb el rerafons del conflicte bèl·lic entre els babilonis i els hebreus. Els personatges principals són Abigaille, l'esclava que creu ser filla del rei Nabuccodonor, Fenema, filla, aquesta si, del rei i que s'enamora d'Ismaele, nebot del rei Salomó. Abigaille, per gelosia i afany de poder, és capaç d'aconseguir i permetre que Fenema sigui comdemnada a mort pel seu propi pare. Finalment Fenema pot ser alliberada, però és Abigaille qui, víctima del seu penediment, s'enverina i mor.

Motiu per anar-hi

Disfruta del millor Verdi amb els millors intèrpreds en un entorn inigualable


Els Roles Principals
Role
Veu
Intèrpred
Nabucco
Baríton
Joan Pons
Abigaille
Soprano
Maria Guleghina
Zaccaria
Baix
Furruccio Furlanetto
Fenena
Mezzo-Soprano
Nino Surguladze
Ismaele
Tenor
Teodor Ilincai

El cantant més Destacat

Joan Pons és reconegut mundialment com un dels principals barítons dramàtics del nostre temps. Va nèixer a Ciutadella, Menorca, guanyant l’atenció mundial el decembre de 1980 quan va obrir la Temporada de la Scala de Milà en el paper protagonista de “Falstaff”. El 1992 va aparèixer com a convidat especial en la cerimònia d’obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona, així com en l’Expo de Sevilla.

El seu extens repertori de grabacions discogràfiques inclouen òperes com “Tosca”, “La Fanciulla del West”, “Il Tabarro”, “La Forza del Destino”, “Madame Butterfly”, “Cavalleria Rusticana” i “La Traviata”. L’any 2000 va ser nombrat Doctor Honoris Causa per la universitat de les illes balears.
nn is wildversatile coloratura soprano, recognized for her vocas and stamina!son, s15
L’Estructura de l’Obra

Quatre actes. Durada total 3 hores.

      El Compositor

Giuseppe Fortunino Francesco Verdi (Roncole, 1813 - Milà, 1901) va ser un compositor d'òpera italià. Verdi va compondre òpera durant tota la seva vida i va perfeccionar el seu art amb la influència de Rossini, Bellini i Donizetti a través de l'ús de les formes de la grand opéra francesa, per desembocar en la creació de les seves obres mestres shakespearianes, Otello i Falstaff, en les quals s'apunten algunes de les innovacions de Wagner en la forma de l'òpera. Al llarg de la seva vida, la seva originalitat i fecunditat no varen tenir rival.


Estil musical

Si bé els personatges no passen de la convenció dramàtica de l’òpera italiana, Verdi comença a conèixer en major profunditat les veus, recolzades en una orquestració cada vegada més rica i efectista. Els tres personatges principals presenten un pes vocal específic que marca sense cap mena de dubte, l’abans i després en les arts creatives del mestre de Busetto.

La part més Destacada

Va, pensiero (vola pensament) és una obra coral del tercer acte. Es tracta d'un passatge on els esclaus jueus, davant d'un possible destí fatal, canten un salm a la seva terra natal. La peça es va convertir en un himne per als patriotes italians que es varen identificar amb el poble hebreu.


Curiositat

Aquesta òpera va ser el primer èxit important del compositor, amb la qual s'inicien els anomenats anys de galeres, en els quals va compondre a un ritme frenètic: va produir disset òperes en dotze anys. L'èxit es deu en part a les qualitats musicals de l'obra i en part a l'associació que feia el públic entre la història del poble israelià i les ambicions nacionalistes de l'època.

El Llibret

Temistocle Solera va basar lliurement el drama dels francesos Auguste Anicet-Bourgeois i Francis Cornue, a més a més del ballet homònim del coreògraf Antoni Cortesa presentat en la Scala el 1838.

Trobaràs el llibret  de l’obra en el següent link:


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó