Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Lord Byron - Gran Teatre Liceu

Les Dates 

Del 25 al 28 de Juny

L’Argument

El llibret, escrit per Marc Rosich, es situa a Europa després de la derrota de Napoleó a Waterloo. Al mateix temps que queia en el camp de batalla, a l’Oceà Pacífic entrava en activitat el volcà Tambora, el qual llançà un núvol tòxic de cendra que va travessar tot el planeta i destarotà l’ordre de les estacions. El núvol arribà a Ginebra l’estiu de 1816 amb aparatoses tempestes, que van deixar atrapada dins la seva vil·la d’estiueig una curiosa colla d’exiliats anglesos. Lord Byron, Percy B. Shelley, Mary, la seva amant, Claire Clairmont, germanastra de Mary, i Doctor Polidori. Una reunió en mig d’un “estiu sense estiu” que va donar com a fruit dos dels textos més importants de la literatura gòtica: Frankenstein i El vampir.

Motiu per anar-hi

Una òpera comtemporània escrita per un compositor català que demostra que aquest gènere es troba en plena vitalitat.

  
Els Roles Principals
Role
Veu
Intèrpred
Shelley
Tenor
Norbert Schmittberg
Byron
Contratenor
Gerson Sales
Polidori
Baríton
Malte Godglück
Claire
Soprano
Margaret Rose Koenn
Marie
Soprano
Muriel Schwarz

La Cantant més Destacada

Margaret Rose Koenn és una soprano de coloratura reconeguda per la seva varietat vocal i potència en l’articulació. Entre d’altres òperes destaca per les seves interpretacions en òperes com Nabucco, Le Nozze di Figaro, Fidelio, La Bohème i Siegfried.garet Rose Koenn is a wildly versatile coloratura soprano, recognized for her vocas and stamina! Last season, s15
L’Estructura de l’Obra

Dos actes. Durada total 2 hores i 45 minuts.

      El Compositor

Agustí Charles és un compositor nascut a Manresa, el qual inicià els seus estudis musicals ben aviat. Els seus primers treballs en la composició musical seriosa daten de la dècada de 1980, de la mà de Miquel Roger, Albert  Sardà i Josep Soler. Té prop de cinquanta guardons, entre els que destaquen els més importants premis de composició nacional i internacional.

La seva òpera “La Cuzzoni, esperpent d’una veu”, seria estrenada amb gran èxit en el Staatstheater de Darsmtadt (Alemanya) l’Octubre de 2007. El març de 2011 s’estrenà en el Staatstheater de Darsmtadt (Alemanya) la seva segona ópera, Lord Byron, un estiu sense estiu, amb text de M. Rosich i direcció escènica de A. Romero, amb gran èxit de públic i crítica.

És Doctor en Història de l’Art i Catedràtic de Composició en el Conservatori Superior de Música d’Aragó. Actualment ensenya composició en el Conservatori Superior de Música d’Aragó i en l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Estil musical

Orquestra, cor i veus construeixen un espai sonor envolvent que situa l'oient al bell mig de l'òpera, des de l'escena, que es configura també com un gran instrument, fins a la percussió ubicada dins mateix de la sala, passant per una subtil amplificació que permet endinsar-se en el subconscient dels protagonistes i endevinar-ne les dèries. En resum, una experiència dramàtica que ens fa viatjar sota la mateixa pell dels protagonistes.

Curiositat

L’argument de l’obra gira entorn l’erupció d’un volcà, temàtica d’actualitat donat les erupcions en els darrers temps dels volcans islandesos. De totes formes destacar que el llibret de l’obra va ser realitzat prèviament a aquests esdeveniments.

El Vídeo

Descobreix l’estil musical d’Agustí Charles:


El Llibret

Trobaràs el llibret de l’obra complet al següent enllaç:


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó