Raquel Fuster recorre al doctor Genís, psicòleg, per esbrinar l'estranya desaparició del seu estimat, Tim O'Teu, enigmista. Junts analitzen la novel·la que aquell va deixar escrita i que protagonitza Tomàs, un agent d'assegurances. Així, la lectura ens ofereix dos plans narratius: les indagacions de Raquel i el doctor sobre Tim, i les peripècies de Tomàs. Dos plans que molt sovint es barregen i es confonen en tant que Tim va voler imprimir alguns dels seus trets en la personalitat de Tomàs. De fet, el manuscrit serà la clau per a esbrinar on és ara.
Motiu per llegir-lo
L'home del sac és una obra amb sorpreses constants, fils narratius molt diferents i un final explosiu.
Informació bàsica
· Editorial – Bromera Edicions
· Col·lecció – L’eclèctica
· Pàgines – 255
· ISBN - 978-84-982-4792-3
L’Escriptor
Màrius Serra neix a Barcelona l'any 1963. És escriptor i enigmista. L'any 1987 es llicencia en Filologia Anglesa i publica els seus primers llibres. Des de llavors la seva activitat creativa gira al voltant de la literatura, la comunicació i el joc. Ha publicat llibres de relats, novel·les i traduccions d'autors anglosaxons. Especialitzat en jocs de paraules, col·labora habitualment al diari Avui, a La Vanguardia i a Catalunya Ràdio. D'entre les seves obres destaquen les novel·les Mon oncle, premi Fundació Enciclopèdia Catalana de narrativa 1994, AblanatanalbA (1999) i el llibre de relats La vida normal, guardonat l'any 1999 amb el premi Ciutat de Barcelona de Literatura en català. El seu assaig Verbàlia ha estat guardonat amb el premi Crítica Serra d'Or i Lletra d'Or, 2001. I més recentement, l'any 2006, la seva novel·la Farsa guanya el Premi Ramon Llull.
L’Estil
Els diferents fils de la història s'entrecreuen en aquesta obra que "busca la intriga, però no es pot classificar com a novel·la negra", ha explicat Serra. L'autor ha fet una "radical revisió d'estil", des de la publicació el 1990 de "el català ha depurat una sèrie de mecanismes". Els canvis davant l'obra original són només d'estil, ha passat al present, una de les línies argumentals i ha canviat al passat perifràstic, els verbs.
Llegeix un Fragment
Tot va començar el 2007, al club de lectura organitzat per la llibreria 'Etcètera' del Poble Nou en què un lector va qualificar 'L'home del sac' com la millor novel·la de l'autor, fet que li va fer reellegir-la i tornar a interessar-se per ella. "És la novel·la que em va fer escriptor", ha comentat l'autor que ha explicat que va escriure l'obra mentre estudiava filologia anglesa.
Si Vols Aprofundir Més