Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

La nostra classe - Teatre Lliure (Gràcia)

Les Dates

Del 12 al 24 de Juliol, Festival Grec

La Sinopsis

El 1941, prop de 1600 jueus van morir cremats a la població polonesa de Jedwbane. La versió oficial de la història en va responsabilitzar els ocupants nazis, però dos estudis van demostrar, a primers d’aquest segle, que els autors de la massacre van ser, de fet, els mateixos companys i veïns de les víctimes. Tadeusz Slobokzianek reviu la tragèdia posant en escena deu companys de classe, cinc de catòlics i cinc de jueus, que esdevenen víctimes i botxins en el moment dels fets i que, en els anys posteriors, al llarg de catorze escenes/lliçons, assumiran el paper de supervivents torturats o de fantasmes permanentment presents en la ment dels assassins.

El gènere

Drama. 2 hores

Motius per anar-hi

És una  història  que  mostra  com  nacionalismes  i religions  converteixen  sobtadament amics  i companys  en  enemics  terribles.


El Repartiment

Personatge
Intèrpret
David Bagés
Zygmunt
Rosa Boladeras
Dora
Jordi Brunet
Abram
Ferran Carvajal
Heniek
Roger Casamajor
Menachem
Lluïsa Castell
Zocha
Gabriela Flores
Rachelka
Albert Pérez
Wladek
Xavier Ripoll
Rysiek
Albert Triola
Jakub Katz

La Directora

Carme Portaceli i Roig (València 1955) és una directora de teatre valenciana. Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. El 1978-1980 fou professora a l'Institut del Teatre de Barcelona de la secció de vídeo i interpretació. Començà com a ajudant de direcció de Pere Planella, Fabià Puigserver, Lluís Pasqual o Antoine Vitez en diversos muntatges, i des del 1982 s'ha dedicat a la direcció. Ha col·laborat sovint amb el Teatre Lliure i des del 2004 és la Directora artística de la FEI – Factoria Escènica Internacional. El 2008 va obtenir el Premi maxal millor autor teatral en català per Fairy.
L’estil i L’escenografia

L'estil és el reportatge, els actors davant l'audiència directament en explicar els seus pensaments i accions. Tots els actors estan presents en tot moment, romanent en caràcter i en l'escenari, fins i tot després de la mort d'aquells als quals estan jugant. L'única diferència entre els vius i els morts és on se sentin, de manera que la presència del testimoni mort afegeix un focus intens de l'acció.

L’Autor

Tadeusz Slobodzianek (Jenisiejsku (Sibèria), 1955) dramaturg polonès, director i crític de teatre. Es va graduar en el teatre de la Universitat Jagellónica de Cracòvia. L'any 1978-1981, va escriure articles de crítica teatral en la "política". El 1980 va fer el seu debut com a dramaturg d'art, amb l’obra “Conte de tardor”.

En la seva carrera ha treballat amb els teatres de Varsòvia, Poznana, Gdansk, Kalisz, Cracòvia i Bialystok. Ha donat conferències, "L'art del diàleg", Laboratori de Reportatge a la Facultat de Periodisme de la Universitat de Varsòvia. Actualment dirigeix ​​el Laboratori de Teatre Escola de Polònia d'Art Dramàtic.

Els fets històrics

En el cor d'aquesta obra de Tadeusz Slobodzianek, inquebrantable, són els esdeveniments del 10 de juliol de 1941. Aquest dia, Jedwabne, una ciutat en la frontera de Polònia al nord-est, centenars de jueus van ser massacrats.

Tadeusz Slobodzianek es pregunta: Com pot la gent viure amb els records d'aquests esdeveniments, com funcionen en una comunitat caracteritzada per un dolor comú?

Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó