Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Daniel Müller-Schott – Festival Peralada

Les Dates
  
Dissabte 30 Juliol, a les 21 hores
El Programa
·         Suite Núm 1 en Sol Major de Johann Sebastian Bach

·         Suite Núm 1 de Benjamin Britten

·         Suite Núm 3 en Do Major de Johann Sebastian Bach

El Concert

Daniel Müller-Schott, oferirà a l’Església del Carme un programa dedicat a dos dels seus compositors de capçalera, Johann Sebastian Bach i Benjamin Britten: un pont entre dos estils en aparença antagònics.

Motius per anar-hi

Un dels grans intèrprets del moment tocant tres peces de gran bellesa en un marc incomparable.


L’intèrpret

Daniel Müller-Schott, violoncel·lista alemany de només 35 anys el nom del qual, tot i la seva curta edat, aixeca admiració i respecte des de fa dues dècades, quan va guanyar el primer premi del Concurs Internacional Txaikovski de Moscou. Caracteritzat per enèrgiques interpretacions, en les quals combina la brillantor tècnica amb gran agudesa intel·lectual i emocional.

Les Obres

La Suite núm 1 en Sol Major de Bach és considerada l’obra més important escrita per violoncel. Composada entre 1717-1723, quan Bach actuava com Mestre de la capella de Cöthen, conté una gran varietat de dificultats tècniques i un ampli contingut emocional.

La Suite núm 1 de Benjamin Britten és una obra escrita al final de l’any 1964. L’obra consta de nou moviments sense cap interval. Els nou moviments són: Canto Primo, Fuga, Lamento, Canto Secondo, Serenata, Marcia, Canto terzo, Bordone i el Moto perpetuo o Canto quarto

La Suite núm 3 en Do major de Bach és una ària de les peces més famoses de la música barroca. Un arranjament de la peça per part del violinista alemany Wilhemi (1845-1908) ha arribat a ser coneguda com l’Ària per a corda sola. L’obra consta de cinc parts: Overture, Air, Gavotte, Bourrée i Gigue.


Els Compositors

Johann Sebastian Bach (Eisenach, 1685  Leipzig, 1750) fou un organista i compositor alemany de música barroca. La seva extensa obra es considera com el màxim exponent de la música barroca i una de les més grans expressions de la música universal, no tan sols per la seva profunditat intel·lectual, la seva perfecció tècnica i la seva bellesa artística, sinó també per la síntesi dels diversos estils de la seva època, del passat i per la seva incomparable extensió. Bach és la font d'inspiració per als posteriors compositors, des de Mozart i Beethoven, passant per Brahms i Schönberg fins els nostres temps.

Edward Benjamin Britten (Lowestoft, 1913 – Aldeburgh, 1976), va ser un compositor anglès, director d’orquestra i pianista. De ben jove va mostrar el seu talent captant l’atenció del públic amb la coral “a cappella” A boy Was Born. En el decurs de la seva carrera com a compositor destaca en el gènere operístic on es convertí en una de les figures més destacades del segle XX. A part de l’òpera, Britten va ser un compositor prolífic en altres camps com l’orquestral, coral, solo vocal i música de cambra. També va mostrar interès per música per infants i amateurs i va ser un bon pianista i conductor d’orquestra.

Els Vídeos de les obres

La Curiositat

Un aspecte poc conegut de Bach és el seu peculiar sentit de l'humor: en una carta a un amic seu, per exemple, Bach es queixa de que quan acceptà el càrrec de Kantor a Leipzig, entre el seu sou variable s'hi contaven els enterraments, durant els quals sonava música funeral. Això donava dret al Kantor a cobrar una petita comissió per la interpretació. Però segons explica Bach al seu amic, aquests diners van resultar ser menys dels que esperava, ja que la gent a Leipzig no es moria prou, probablement a causa del bon clima que hi feia.

Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó