Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

El árbol de los frutos diferentes - Yamandú Canosa - Fins el 10S

Les Dates
Fins el 10 de Septembre, a la Fundació Suñol.
La Temàtica
La Fundació Suñol presenta El árbol de los frutos diferentes, la primera revisió en profunditat de l´obra de Yamandú Canosa. La mostra proposa un itinerari subjectiu a través de diversos nuclis narratius, no cronològics, que permeten conèixer les diferents estratègies formals i poètiques utilitzades per l’artista. Inclou peces realitzades entre els anys 1992 i 2010, algunes d’elles mai abans exposades, i s’endinsa en aspectes poc coneguts del seu treball.
El Contingut
Amb formes expressives diverses, l'obra de Yamandú Canosa es plasma tant en dibuixos (fins i tot amb bolígraf), pintures sobre tela i peces fetes amb planxes de guix que indueixen a una reflexió teòrica sobre la incapacitat de comprendre el món mitjançant la seva representació.
Motiu per anar-hi
Aquesta és una bona oportunitat de descobrir la seva trajectòria i conèixer el seu interès com a artista de les poètiques de l'invisible intrínseques a l'art.
L’Artista
L'uruguaià Yamandú Canosa (Montevideo, 1954) resideix a Barcelona des de 1975, on ha desenvolupat la major part de la seva obra i ha realitzat tasques docents a les escoles Eina i Massana, així com a l’Otis College of Art de Los Angeles. També ha participat en la creació del projecte barcelonès de l’Hangar. A Barcelona ja ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives en espais com la galeria Joan Prats, el Palau Marc, el Centre d'Art Santa Mònica, La Capella i la mateixa Fundació Suñol, i també ha exposat en diversos museus i galeries de Montevideo, València, Salamanca, Segòvia, Figueres i diverses ciutats europees i americanes.
L’estil
El títol de l´exposició sintetitza bona part de la filosofia de l´artista, basada en la metàfora d´un arbre les branques del qual connecten elements molt dispars entre si, que s´extenen en l´espai formant una única estructura amb aspiracions infinites. El árbol de los frutos diferentes que planteja l´artista no té res a veure amb la representació del paisatge, ni molt menys amb la imatge de l´arbre del paradís, sinó que es tracta d´una estricta construcció mental. L´artista disposa els elements que construeixen l´arbre sobre un plafó imaginari que s´extén per tot el mur, convertint-lo en part de la pròpia obra.
La Curiositat
La voluntat de Yamandú no és comprendre el món a través de la seva representació, sinó extendre’l en un panell infinit. No hi ha possibilitat de comprensió, no es poden crear els límits en un quadre, tan sols hom es pot aproximar a la solució a través de ramificacions finites.
El Vídeo
Si Vols Aprofundir Més

Blog Underdogs - Yamandu Canosa


La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó