Fins el 10 de Septembre, a la Fundació Suñol.
La Temàtica
La Fundació Suñol presenta El árbol de los frutos diferentes, la primera revisió en profunditat de l´obra de Yamandú Canosa. La mostra proposa un itinerari subjectiu a través de diversos nuclis narratius, no cronològics, que permeten conèixer les diferents estratègies formals i poètiques utilitzades per l’artista. Inclou peces realitzades entre els anys 1992 i 2010, algunes d’elles mai abans exposades, i s’endinsa en aspectes poc coneguts del seu treball.
El Contingut
Amb formes expressives diverses, l'obra de Yamandú Canosa es plasma tant en dibuixos (fins i tot amb bolígraf), pintures sobre tela i peces fetes amb planxes de guix que indueixen a una reflexió teòrica sobre la incapacitat de comprendre el món mitjançant la seva representació.
Motiu per anar-hi
Aquesta és una bona oportunitat de descobrir la seva trajectòria i conèixer el seu interès com a artista de les poètiques de l'invisible intrínseques a l'art.
L’Artista
L'uruguaià Yamandú Canosa (Montevideo, 1954) resideix a Barcelona des de 1975, on ha desenvolupat la major part de la seva obra i ha realitzat tasques docents a les escoles Eina i Massana, així com a l’Otis College of Art de Los Angeles. També ha participat en la creació del projecte barcelonès de l’Hangar. A Barcelona ja ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives en espais com la galeria Joan Prats, el Palau Marc, el Centre d'Art Santa Mònica, La Capella i la mateixa Fundació Suñol, i també ha exposat en diversos museus i galeries de Montevideo, València, Salamanca, Segòvia, Figueres i diverses ciutats europees i americanes.
L’estil
El títol de l´exposició sintetitza bona part de la filosofia de l´artista, basada en la metàfora d´un arbre les branques del qual connecten elements molt dispars entre si, que s´extenen en l´espai formant una única estructura amb aspiracions infinites. El árbol de los frutos diferentes que planteja l´artista no té res a veure amb la representació del paisatge, ni molt menys amb la imatge de l´arbre del paradís, sinó que es tracta d´una estricta construcció mental. L´artista disposa els elements que construeixen l´arbre sobre un plafó imaginari que s´extén per tot el mur, convertint-lo en part de la pròpia obra.
La Curiositat
La voluntat de Yamandú no és comprendre el món a través de la seva representació, sinó extendre’l en un panell infinit. No hi ha possibilitat de comprensió, no es poden crear els límits en un quadre, tan sols hom es pot aproximar a la solució a través de ramificacions finites.
El Vídeo
Si Vols Aprofundir Més