Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Coses que dèiem avui - Fins al 19 de Juny

Les Dates

Del 10 de Maig al 19 de Juny a la sala La Villarroel

La Sinopsis

A més del títol d’una cançó de The BeatlesCoses que dèiem avuiés el títol d’aquest muntatge basat en tres peces de Neil LaBute. L’obra va nèixer de la complicitat sorgida entre el dramaturg nord-americà i l’actriu i traductora Cristina Genebat, en el marc del curs de l’Obrador de la Beckett, l’estiu passat.

Tres peces breus.Tres situacions íntimes, tenses o decididament violentes sotmeses a una incòmoda exposició pública. La primeraRomanceretrata el retrobament d’una parella homosexual anys després de la seva ruptura. La segona, Les fúries, és la complexa història d’amor de Paula i Jimmy amb la inesperada incursió d’una curiosa germana i la tercera, Helter Skelter, narra el sopar d’una parella en un restaurant de París, amb dues notícies contraposades: ella espera un fill, ell és infidel.

El gènere

Comèdia. Durada 1 hora i 15 minuts.


El Repartiment

Personatge
Intèrpret
Romance A
Andrew Tarbet
Romance,B
Norbert Martínez
Les fúries, Jamie
Oriol Guinart
Les fúries, Jimmy
Xavier Ricart
Les fúries, Paula
Mireia Aixalà
Helter Skelter, Dona
Cristina Genebat
Helter Skelter, Home
Ernest Villegas


L’Actriu més Destacada

Mireia Aixalà, natural de Juneda (Les Garrigues). Va estudiar Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona, i va debutar al teatre el 1997. També ha treballat en cinema i televisió, així com a lectures teatrealitzades i com actriu de doblatge.

Destaca la seva participació en els espectacles, Woyzeck i Juli César, L´estiueig de Carlo Goldoni i el Cafè de la Marina i Temptació. Ha treballat també a les sèries de televisióLa Rosa, La memòria dels cargols, Des del balcó, Temps de silenci.

Darrerament ha treballat sota les ordres d´Albert Tola en Who is P?,  un Assaig Obert dirigit per David Selvas a partir de textos de Pasolini.

L’Escenografia

Escenografia de Lluc Castells, que ens situa com si fòssim vouyers o un més a la taula del local. Amb un simple canvi de llums, modifica l’estil del restaurant, espai públic i a la vegada íntim, escenari de ruptures, pèrdues, esperances i soledat.


L’Autor

Neil LaBute, (Detroit, Michigan). Va estudiar teatre a la Universitat Brigham Young (BYU). A la BYU, va conèixer a l’actor Aaron Eckhart, qui més tard interpretaria papers principals en diversos dels seus films. Durant el període universitari, La Bute, va produir diverses obres que constrastaven amb l’ambient religiosament conservador del centre, algunes de les quals van ser cancel·lades abans de l’estrena. També va realitzar el treball de postgrau a la Universitat de Kansas, Universitat de Nova York i en la Royal Academy.

El 1993, LaBute retorna a la Brigham Young University per estrenar la seva obra En companyia d´homes per la qual va rebre un premi de l´Association for Momon Letters. A l’universitat, va ensenyar drama i cinema a la Indiana University Fort Wayne , on va realitzar l’adaptació de la seva obra al cinema.  La pel·lícula va guanyar el Filmmakers Trophy al Festival de Cinema Sundance i també va obtenir premis i nominacions al Festival de Cinema de Deauville.

La seva filmografia es completa amb els següents títols:

·        En companyia de hombres (1997)
·        Possession  (2002)
·        The Wicker Man (2006)
·        Death  at a Funeral (2010)

La Curiositat

El director Julio Manrique reinterpreta el texte de LaBute, donant-li un caire de lleugeresa sense caure en la frivolitat, de fet indaga amb delicadesa en la soletat dels homes i dones contemporanis, incapaços de comunicar-se amb els seus respectius i són víctimes de les passions sofocants, d’absurds convencionalismes.

Si Vols Aprofundir Més




La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó