Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Women are Beautiful – Fins el 4 de Juny

Les Dates

Fins el 4 de Juny a la Fundació Foto Colectània

La Temàtica

El fotògraf Garry Winogrand està considerat un dels grans renovadors de la fotografia nord-americana del segle XX. Va saber captar com ningú la transformació social femenina de les dècades dels 60 i 70 amb els seus retrats de dones, que s'alcen com una al·legoria a l'emancipació de la dona i al seu nou rol en la societat.

El Contingut

Women are Beautiful és una exposició composta per 85 fotografies fetes entre 1960 i 1975 i reunides en el llibre del mateix títol pel llegendari director del departament de fotografia del MoMA, John Szarkowski.

L’Artista

Garry Winogrand (New York, 1928 - 1984), combina l'espontaneïtat amb una aparent confusió, que no és més que la consciència de la complexitat del món que fotografia: "Fotografia una cosa per saber a què s'assembla aquesta cosa una vegada fotografiada". La presència de les figures humanes contraposades amb les multituds i els carrers, en les seves fotografies, ens revela una nova manera de mirar, en la qual l'anarquia es tradueix en una riquesa de formes i estructures. A l'estil esbiaixat i fred de Winogrand se li associa amb l'expressionisme abstracte i els seus tallants diagonals són anàlogues als pinzellades de la pintura d'aquests anys. Si Robert Frank va ser el fotògraf fonamental dels 50, Garry Winogrand és un dels més grans dels anys 60.


El Moviment

En els anys 60, va acabar l'era de les imatges com a símbols de grans veritats intemporals, per la demolidora influència de Walker Evans primer, i més endavant de Robert Frank i William Klein. La fotografia es va centrar en la presa directa de la realitat, sense retocs ni idees afegides. Garry Winogrand, juntament amb Lee Friedlander, representa aquest "nou estil americà" que va obrir nous camins en l'anomenada Street Photography.  
La Fundació Foto Colectània

La Fundació Foto Colectania és una entitat privada sense ànim de lucre que es va inaugurar a Barcelona l'any 2002 amb la finalitat de difondre la fotografia i el col·leccionisme a través d’exposicions, activitats (col·loquis, seminaris, viatges) i l'edició de catàlegs. 

Foto Colectania conta a més amb una col·lecció de fotografia que reuneix més de 2.000 obres d'autors espanyols i portuguesos des de 1950 fins a l'actualitat. A més, disposa d'una biblioteca de consulta lliure i d'una cambra de conservació on es guarda el fons fotogràfic, l'arxiu de Paco Gómez (donat per la seva família en 2001) i el depòsit d'una part de la col·lecció de Juan Redón

La Curiositat

La fundació es finança en gran part gràcies a l'ajuda dels patrocinadors, amics i socis de la fundació i a col·laboracions externes.
El Vídeo


Si Vols Aprofundir Més
La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó