Segona meitat del segle XII. Fustigat per la tramuntana, el Monestir de Sant Pere de Rodes s’alça imponent sobre els penya-segats del cap de Creus. Dins dels seus murs, hi viu la comunitat de benedictins que, entre altres, acull en Sebastià, l’administrador de l’hospital de pelegrins, i en Blai, un noi orfe que en descobrir l’amor, sentirà una necessitat irrefrenable de conquerir la seva llibertat.
Però són temps convulsos, i l'abat Berenguer, un home sever i autoritari, haurà de defensar les propietats i els privilegis del monestir davant les pretensions del compte d'Empúries i el vescompte de Peralada, enfrontats per lluites de poder i interessos polítics...
Informació bàsica
· Editorial – Columna Edicions
· Col·lecció – Clàssica
· ISBN - 978-84-6641-084-7
Novel·la Històrica
L’Escriptora
Núria Esponellà (Celrà,1959), és llicenciada en filología catalana i professora d’ensenyament primari i secundari. La vocació per l´escriptura se li va despertar en l’adolescència, iniciant la seva trajectòria literària en la poesia i anys més tard escrivint la seva primera novel·la Gran Cafè. Rere els murs és la seva última novel·la, guanyadora del Premi Néstor Luján 2009.
Destaquen altres premis literaris com el Premi Ciutat d´Olot (1986), el Premi Mercè Banyona otorgat al poemari Un vent, una mar (1994) i el Premi Goleta i Bergantí per La mirada de la gavina, prologat per Miquel Martí i Pol (2011). És col·laboradora habitual en premsa, a la Vanguardia i el Punt, i ràdio, on condueix una secció d´escriptura a RAC 1 al Tot és possible amb Elisenda Camps.
L’Estil
Rere els murs és una novel·la d'aventures, i ens sembla que és així com s'ha de llegir. La tria d'uns quants elements dramàtics donen compte de la bona mà d'Esponellà per a la construcció novel·lesca: una carta pontifícia robada, un passador de cabells i una cadernera que funcionen com a penyores d’amor, unes relíquies que han de seguir un viatge força accidentat. I de fons, sempre, la imponent mola del monestir al qual l'escriptora reta homenatge, sense oblidar la recerca de la llibertat com a leitmotiv de l’obra.
Història del monestir de Sant Pere de Rodes
Els primer capítol
La Curiositat
L’escriptora va realitzar una “immersió total” en el monestir, quedant-se a dormir en ell, per tal de captar la densitat dels seus murs. La pròpia autora afirma que “ha sigut un embaràs a full time de quatre anys”, a més a més considera haver realitzat una aportació a la història de Sant Pere de Rodes, quelcom que li ha costat molt d’aconseguir donat que no és un historiadora.
Si Vols Aprofundir Més