Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Rere els Murs

Sinopsis
Segona meitat del  segle XII. Fustigat per la tramuntana, el Monestir de Sant Pere de Rodes  s’alça imponent sobre els penya-segats del cap de Creus. Dins dels seus murs, hi viu la comunitat de benedictins que, entre altres, acull en Sebastià, l’administrador de l’hospital de pelegrins, i en Blai, un noi orfe que en descobrir l’amor, sentirà una necessitat irrefrenable de conquerir la seva llibertat.

Però són temps convulsos, i l'abat Berenguer, un home sever i autoritari, haurà de defensar les propietats i els privilegis del monestir davant les pretensions del compte d'Empúries i el vescompte de Peralada, enfrontats per lluites de poder i interessos polítics...
Informació bàsica
·         Editorial – Columna Edicions
·         Col·lecció – Clàssica
·         ISBN - 978-84-6641-084-7


El Gènere
 
Novel·la Històrica
L’Escriptora
Núria Esponellà (Celrà,1959), és llicenciada en filología catalana i professora d’ensenyament primari i secundari. La vocació per l´escriptura se li va despertar en l’adolescència, iniciant la seva trajectòria literària en la poesia i anys més tard escrivint la seva primera novel·la Gran Cafè. Rere els murs és la seva última novel·la, guanyadora del Premi Néstor Luján 2009.

Destaquen altres premis literaris com el Premi Ciutat d´Olot (1986), el Premi Mercè Banyona otorgat al poemari Un vent, una mar (1994) i el Premi Goleta i Bergantí per La mirada de la gavina, prologat per Miquel Martí  i Pol (2011). És col·laboradora habitual en premsa, a la Vanguardia i el Punt, i ràdio, on condueix una secció d´escriptura a RAC 1 al Tot és possible amb Elisenda Camps.
L’Estil
Rere els murs és una novel·la d'aventures, i ens sembla que és així com s'ha de llegir. La tria d'uns quants elements dramàtics donen compte de la bona mà d'Esponellà per a la construcció novel·lesca: una carta pontifícia robada, un passador de cabells i una cadernera que funcionen com a penyores d’amor, unes relíquies que han de seguir un viatge força accidentat. I de fons, sempre, la imponent mola del monestir al qual l'escriptora reta homenatge, sense oblidar la recerca de la llibertat com a leitmotiv de l’obra.
Història del monestir de Sant Pere de Rodes
Els primer capítol
La Curiositat
L’escriptora va realitzar una “immersió total” en el monestir, quedant-se a dormir en ell, per tal de captar la densitat dels seus murs. La pròpia autora afirma que “ha sigut un embaràs a full time de quatre anys”, a més a més considera haver realitzat una aportació a la història de Sant Pere de Rodes, quelcom que li ha costat molt d’aconseguir donat que no és un historiadora.
Si Vols Aprofundir Més


La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó