Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

L'home de la maleta

Sinopsis

Un antic músic d’orquestres de ball decideix, un bon dia, fer la maleta i viure un mes a casa de cadascuna de les seves tres filles. L’home sempre ha anat a la seva, i, ara, les filles el sorprenen amb un model de vida i familia que no entén. Les filles representen estils molt diferents, hippies, divorciades, néts internautes, una neta china adoptada,...

El món va molt de pressa, descol·locat però gat vell, mira el seu voltant amb una mirada càustica i explica el que veu en un relat divertit i sense complexos, tal com raja. L´home de la maleta n’ha vist de tots colors i se sent un supervivent, un individualista obsessionat per la família, un espavilat que necessita afecte. En el moment que menys s’ho espera, les ferides obertes sobre el seu passat faran un tomb sorprenent que el trasbalsaran.

Informació bàsica

·         Editorial – Proa
·         Pàgines – 296
·         ISBN - 978-84-7588-220-8

El Gènere

Novel·la narrativa

L’Escriptor

Ramón Solsona (Barcelona,1950) és un escriptor, periodista i publicista català. Llicenciat en Filologia Romànica i professor de secundària en excedència, destaca pel seu estil irònic i per les nombroses col·laboracions amb mitjans de premsa escrita (Avui, Diari de Barcelona) i de ràdio (Catalunya Ràdio), actualment és col·laborador al programa de ràdio El món a RAC 1 en la secció “La paraula del dia”.

També ha estat poeta (satíric) amb el pseudónim Lo Gaiter del Besós. La seva novel·la Les hores detingudes va conquerir tres premis literaris el mateix any i va ser traduïda al castellà. Per a la televisió ha treballat com a guionista per les sèries Agencia de Viatges i estació d´enllaç.

Va obtenir el premi St. Jordi 2010 per L'home de la maleta.

L’Estil

En la darrere entrevista oferta, l’escriptor va afirmar: “Tot i que he tocat diversos gèneres em sento novel·lista”. "Potser en el fons , la novel·la em permet explicar-me el món a mí mateix, articular la perplexitat de l’existència fent veure que és als altres a qui ho explico”. Aquest és precisament el concepte que millor descriu al protagonista de L’home de la maleta, el qual reflexiona sobre les relacions familiars, els records del passat , i sobre un present que canvia amb rapidesa i que li causa perplexitat.
Els primer capítol


La Curiositat

El personatge d´aquesta novel·la parla un català ple de “barbarismes” segons Solsona és una llengua “que parlaven les persones que no van ser instruïdes en català, incorrecte segons les normes, però molt viu, molt expressiu, plàstic i ric”.

 Si Vols Aprofundir Més

La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó