Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

El Petit Eiolf - Fins el 15 de Maig

Les Dates

Fins el 15 de Maig a la Sala Beckett

La Sinopsis

Alfred Allmers, un exprofessor, escriptor i propietari rural, torna a casa seva després de setmanes vagant en solitari per les muntanyes, turmentat pels dubtes sobre el valor i el sentit de la seva feina. Finalment, però ha pres una decisió; abandonarà la redacció del que havia de ser la seva obra magna, un llibre que duu per títol La responsabilitat Humana (al qual porta dedicant tota la vida), i es centrarà exclusivament en el seu fill Eiolf, que a causa d’un antic accident es veu obligat a anar amb crosses per la resta de la vida.

El gènere

Drama. Durada 1 hora i 40 minuts.

El Repartiment

Personatge
Intèrpret
Alfred Allmers
Òscar Muñoz
Rita Allmers
Alicia González Laa
Eiolf
Sara Rosa Losilla
Asta Allmers
Aina Huguet
Borgheim
Albert Prat
Dona de les rates
Jesusa Andany


L’Actor més Destacat

Òscar Muñoz, llicenciat en Art Dramàtic per l’institut del Teatre de Barcelona. El 1992 participa el “West Sussex Country Youth Theatre”, curs europeu per a joves estudiants d´Art Dramàtic a França, Anglaterra, i Catalunya, consistent en el muntatge i representació en teatres públics del comtat West Sussex (Anglaterra). L’obra realitzada va ser d’Édip Rei de Sòfocles.

El 1997 realitza un curs sobre la tempestat de Shakespeare conjuntament amb alumnes italians i amb els professors Peter Clough i John Dean de la Guidahll School de Londres.

La seva experiència teatral és àmplia, ha interpretat entre d´altres: Jordi Dandin (Molière), Fi de Partida (Beckett), Àntigona (Jean Anouilh), El somni d´una nit d´estiu (Shakespeare); i ha treballat en sèries de televisió com: Poble Nou, Laura, i el Laberint d´Ombres.

L’Escenografia

Minimalista, i de gran profunditat, tenen un paper rellevant les projeccions que mostren el paisatge noruec, sempre aclaparador, que juga com un personatge més entorn en l’obra teatral.


L’Autor

Henrik Ibsen (Noruega 1828 - Oslo 1906) és considerat el més important dramaturg noruec  i un dels autors que més ha influït en la dramatúrgia moderna. Antecedent del teatre simbòlic, en la seva època, les seves obres es van considerar escandaloses per una societat dominada pels valors victorians, al questionar el model de família i de societat  dominants. Les seves obres no han perdut vigència i és un dels autors no contemporanis més representats de l´actualitat.

Aquestes són algunes de les seves principals obres dramàtiques: Catalina1850, La nit de St. Joan 1852, La comèdia de l’amor 1862, Brand 1879, La casa de Rormer 1886.

Versió i Direcció

Toni Casares (Barcelona, 1965) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona, l’any 1983, amb un Postgrau en Teoria i Crítica de la Representació Teatral i l’Institut del Teatre.

Membre fundador (el 1983) de l’Aula de Teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la qual va ser director artístic entre els anys 1992 i 2004. Entre 1989 i 1992 va ser coordinador general del Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya.

El 1997 va assumir la direcció artística de la Sala Beckett de Barcelona, a la qual havia estat vinculat des de la seva fundació, el 1989. Des de setembre de 2005 és membre del Consell Assessor del Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

La Curiositat

No era el Petit Eiolf, la peça que tenia previst dirigir Toni Casares, sinó Exiliats de James Joyce. L’autor irlandès va ser mestre de Beckett, el dramaturg que dóna nom a la sala de Gràcia, i Exiliats va ser la seva única obra teatral. Casares no comptava Casares que l’hereu de l’escriptor, “un senyor ja gran”, posaria tants inconvenients amb els drets de l’obra.

Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó