Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Black Swan (Cigne Negre)

L’Argument

Black Swan és un film ambientat en el món del ballet del Metropolitan Opera House de New York. Nina, una avantatjada ballarina, es veu immersa en una misteriosa i competitiva lluita amb la seva nova rival en la companyia, Mila Kunis.

Víctima d’una mare possessiva i de reminiscències hitchockianes, Nina creu haver arribat el seu gran salt quan és escollida pel director artístic del ballet per intentar substituir a la protagonista del Llac dels Cignes. El dur treball de preparació i la pressió d’una mare ofegada en els pous de la seva pròpia frustració erosionen irremediablement la fràgil estabilitat psíquica d’aquesta jove ballarina devorada per als seus dimonis interiors.
El film adopta un caire semblant a un pel·lícula de terror fantàstic, on les escenes de la popular obra de Txaikovski també aconsegueixen impactar a l’espectador. En tot, destaca la poderosa interpretació de Natalie Portman, enfrontada a la lluita contra el propi jo, deparant moments memorables.

El gènere

Thriller psicològic. Durada 110 minuts.

El Repartiment
Personatge
Intèrpret
Nina
Natalie Portman
Thomas Leroy
Vincent Cassell
Lily
Mila Kunois
Erica
Barbara Hershey
Beth
Winona Ryder


L’Actriu més Destacada

Natalie Portman és una actriu nascuda a Israel, tot i que des dels tres anys d’edat la seva família es traslladà a New York. Els seus inicis com a model, la van introduir en el món del setè art, quan el director francès Luc Besson li va atorgar un paper en el thriller d’acció “El Professional” (1994).

A més a més de la seva faceta d’actriu cinematogràfica, Natalie ha participat en obres de teatre com “The Seagull” així com ha escrit articles periodístics, la majoria d’ells centrats en els seus orígens israelites. La seva carrera com intèrpret tampoc ha representat una limitació alhora de formar-se acadèmicament, estudiant psicologia a la Universitat de Harvard.

Entre múltiples premis destaquen el “Globus d’or” com a millor actriu de repartiment per “Closer” (2004) i com a millor actriu principal a “Black Swan” (2010). Per al mateix paper ha obtingut l’Oscar a la millor actriu 2011. Natalie podria debutar com a directora amb “A Tale of Love and Darkness”, film que adaptaria el llibre autobiogràfic “Una història d’amor i obscuritat” de l’escriptor israelita Amos Oz.

Descobreix la filmografia sencera de Natalie Portman:

´
El Director

Darren Aronofsky (nascut al Febrer 12, 1969) és un director, guionista i productor americà. Estudiant de Harvard va estudiar animació guanyant premis gràcies al seu film tesis “Supermarket Sweep”, el qual li va permetre esdevenir finalista al “National Student Academy Award”.

Llançat als altars del cinema de culte amb el seu primer i inclassificable film, l’intrigant thriller “Pi, fe en el caos”, Darren Aronofsky s’ha mogut pel seu afany de ruptura amb el desembarcament en el Hollywood oficial. Del món del boxeig, amb la figura del perdedor i la seva obsessió per al triomf aconseguit a qualsevol preu mostrat en “el lluitador”, salta ara, però mantenint aquests mateixos detonants temàtics, al món del ballet.

Descobreix la filmografia sencera de Darren Aronofsky:


La banda sonora i fotografia

La banda sonora de Clint Mansell provoca que les escenes funcionin en forma de coreografies completes, com si del propi ballet es tractés. La fotografia de Matthew Libatique ajuda a crear una ambientació opressiva oferint tons nets i blancs a la protagonista i obscurs i negres a la seva oponent en l’escenari

La Curiositat

Malgrat la polèmica sorgida amb la doble de l’actriu Sarah Lane, on posava en dubte la capacitat artística en el ball de l’actriu d’origen jueu, Natalie Portman havia fet ballet de petita fins l’edat de 13 anys. Com ha reconegut en diverses entrevistes, li va resultar molt dur tornar-se a posar un tutú i calçar-se unes sabatilles i més en un paper tan exigent.

De totes formes, quelcom positiu ha sorgit després de tant esforç, durant el rodatge va necessitar l’ajuda del coreògraf i ballarí francès Benjamin Millepied, el qual és l’actual parella de l’actriu.

El Premis

·         Oscar 2011: Millor actriu – Natalie Portman

·         Premi de l’acadèmia de Cinema Britànic (BAFTA) 2011 - Natalie Portman

·         “Globus d’or: Millor actriu de drama – Natalie Portman

El Tràiler

Trobaràs en l’enllaç següent el tràiler:


Si Vols Aprofundir Més
La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó