Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

1Q84

Sinopsis

En japonès la lletra Q i el número 9 són homòfons, els dos es pronuncien Kyu, de manera que 1Q84 , és sense ser-ho, 1984, una data de ressons orwellians. Aquesta variació en la grafia reflexa la sutil alteració del món en que habiten els personatges d'aquesta novel·la, que és, també sense ser-ho, el Japó de 1984. En aquest món d’aparença normal i reconeixible es mouen Aomame, una dona independent, instructora en un gimnàs i Tengo, un professor de matemàtiques.

Ambdós ronden els 30 anys, ambdós porten vides solitàries i ambdós percebeixen a la seva manera lleus desajustaments en el seu entorn, que els conduiran de manera inexorable a un destí comú. I els dos són més del que semblen: la bella Aomame és una assassina, l’anodí Tengo, un aspirant a novel·lista a qui el seu editor ha encarregat un treball relacionat amb La Crisàlida de l'aire, una enigmática obra dictada per una esquiva adolescent. I com a teló de fons de la història, l'univers de les sectes religioses, el maltractament, i la corrupció, un univers enrarit que el narrador furga amb precisió orwelliana.

Informació bàsica

·         EditorialTusquets Editores  S.A
·         Pàgines – 744
·         ISBN - 978-8-48-383296-7

El Gènere

Narrativa

L’Escriptor

Murakami Haruki (Kyoto 1949), si bé va néixer a Kioto, visqué gran part de la seva joventut a Kobe. Estudià literatura i dramatúrgia grega a la Universitat de Waseda (Soudai), on conegué la seva dona Yoko. La seva primera feina va ser en una botiga de discos (igual que un dels seus personatges principals, Tom Watanable, de Norwegain Wood). El 1986, després del gran èxit de la seva novel·la Norwegain Wood, abandonà el Japó per anar a viure a Europa i Amèrica.

Murakami va escriure la seva primera ficció als 29 anys d’edat, segons l’autor, es va trobar de sobte i inexplicablement inspirat per a escriure la seva primera novel·la (Hear the Wind Sing,1979) mentre veia un partit de beisbol. L’èxit de la novel·la l’encoratjà a continuar escrivint, i un any més tard en publicà la seqüela, (Pinball,1973). El 1982 publicà A Wild sheep chase,  on desenvolupa l’ús original d’elements fantàstics.

El 2011 li va ser concedit el Premi Internacional Catalunya.

L’Estil

Ja des de la seva primera obra es troben els principals elements literaris de Murakami: estil occidentalitzat, humor indiosincràtic i una nostàlgia punyent. El tema principal de les novel·les de Murakami és la pèrdua de l´amor i els intents per aconseguir-lo. També cal mencionar la tendència de l'escriptor a traspasar  la frontera de la representació real i la ciencia- ficció.

Els primer capítol


La Curiositat

Murakami explica així com se li va acudir la història de 1Q84: “Anava en cotxe per Tòkio, el tràfic era intens i em vaig quedar encallat en una autovia en mig de la ciutat. Vaig mirar per la finestra i vaig pensar com em sentiria si baixés del cotxe, el deixés allà i descendís al subsòl. Aquesta va ser la idea desencadenant de la qual va partir el personatge d’Aomame. Així va començar. No sabia que passaria més endavant, però sí que darrere s’amagava una gran història”.

Si Vols Aprofundir Més

La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó