Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Truca un inspector - Fins el 19 de Juny

La Sinopsis

Truca un inspector és una peça teatral representada per primera vegada al 1945. Esdevenguda un clàssic del repertori britànic, l’obra, s’ubica en una nit de l’any 1912, on una pròspera família de classe mitja-alta, els Birling, celebren el prometatge de la Sheila amb un membre de l’aristrocràcia. El matrimoni de conveniència ha de permetre millorar la posició social dels Birling, aconseguint d’aquesta forma un títol nobiliari que els ha sigut negat per naixement. En el decurs de la nit, la família és visitada per l’inspector Goole, que al llarg de la vetllada, questiona els familiars sobre el suicidi d’una jove treballadora de nom Eva Smith. Els diferents integrants de la família són implícitament acusats de l’explotació i abandonament social que ha conduït al suicidi de la jove.


La representació ha sigut, amb els anys, considerada una crítica mordaç a la hipocrasia present a la societat victoriana, mostrant clarament les idees polítiques d’esquerres del seu autor.  El suspens de l’obra no eclipsa un missatge de profunda repercussió social, on tots formem part d’un mateix organisme i som plenament responsables de tot allò que passa a la resta de la gent.

El gènere

Drama. Tres actes. Durada 1 hora i 30 minuts.

El Repartiment

Personatge
Intèrpret
Inspector Goole
Josep Maria Pou
Arthur Birling
Carles Canut
Sybil Birling
Victòria Pagès
Gerald Croft
Ruben Ametllé
Sheila Birling
Paula Blanco
Eric Birling
David MarcéL’Actor més Destacat

Josep Maria Pou (Mollet del Vallès, 1944) és un director i actor català que ha desenvolupat la seva carrera en el món del cinema, teatre i televisió.

El teatre ha sigut la seva activitat prinicipal ja que, tal i com destaca el propi actor, es disposa de la llibertat de l’escenari. Quaranta estrenes presentades al llarg dels darrers quaranta anys són una bona mostra d’una dilatada carrera, entre les quals destaquen representacions com Celobert, Bartleby l’escrivent, La cabra o qui és Sylvia.

Tot i la seva preferència pel teatre, destaca la seva interpretació al film Amic/Amat, on va ser candidat als Premis Goya al millor actor (1999). Finalment, subratllar els papers realitzats a la petita pantalla, on a diferència d’altres veus crítiques, l’artista sempre ha afirmat que la televisió també pot ser una gran escola per actors. Estació d’enllaç a TV3 i Policías, en el corazón de la calle a Antena 3, són les seves aparicions més memorables.

L’Escenografia

Un disseny de llums elegants i sobri  aconsegueix l’atmosfera adequada a un espai escènic implacable i corpori, marcant diferències amb els salons pintats sobre paper dels decorats de les companyies de fa uns anys.

L’Autor

John Boynton Priestley (13 Septembre 1894 – 14 Agost 1984), va ser un novel·lista  i escriptor de teatre anglès que va publicar 27 novel·les, entre les quals destaca The good companions (1929).

Després de participar com a soldat a la primera guerra mundial, Priestley estudia al Trinity Hall de Cambridge on destaquen els seus escrits al Cambridge Review. En el 1941, crea amb altres membres un partit socialista, anomenat Common Wealth Party, que defensa tres principis: la propietat comuna, la democràcia vital i la moral a la política. El partit es va desmembrar el 1945 i la majoria de membes es van adherir al partit laborista.

El teatre de Prietley, és un teatre de qualitat, comercial i un clàssic modern de perfecte arquitectura dramàtica, amagant cops escènics mesurats, que ens porten a desenllaços tan genials com moralistes.

La Curiositat

L’obra teatral va ser adaptada al cinema al 1954 i a la televisió en una producció de la BBC el 1982, en un format de tres mini sèries. Trobaràs el link d’ambdues produccions a sota:


Si Vols Aprofundir Més

La Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó