Android App

Agenda

Google Plus

Facebook

Twitter

Newsletter

Iphone App

Pa Negre

L’Argument

Pa negre és una pel·lícula catalana escrita i dirigida per Agustí Villaronga estrenada l'any 2010 i basada en la novel·la homònima d'Emili Teixidor.

Contextualitzat en els anys durs de la postguerra rural a Catalunya, el film es centra en un discurs no polític, sinó emocional.  L’Andreu, un nen del bàndol dels republicans, troba un dia al bosc els cadàvers d'un home i el seu fill. Les autoritats volen carregar-li les morts al seu pare, però ell, per ajudar-lo, intenta esbrinar qui els va matar. En aquest recorregut, es produeix en l'Andreu el despertar d'una consciència moral enfront d'un món d'adults alimentat per les mentides. Per sobreviure, traeix les seves pròpies arrels i acaba descobrint el monstre que habita en ell.

El gènere

Drama Històric. Durada 108 minuts.

El Repartiment

Personatge
Intèrpret
Francesc Colomer
Andreu
Marina Comas
Núria
Nora Navas
Florència
Roger Casamajor
Ferriol
Lluïsa Castell
Ció
Mercè Arànega
Sra Manubens
Marina Gatell
Enriqueta
Elisa Crehuet
Àvia
Laia Marull
Pauleta
Eduard Fernández
Mestre
Sergi López
Alcalde


L’Actriu més Destacada

Nora Navas (Barcelona, 1975) és una actriu catalana. Amb una destacada i prolífica carrera, que abasta des del teatre fins al cinema, passant per curtmetratges, telefims i sèries, ha estat guardonada amb la Conquilla de Plata del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i el Goya a la millor actriu per la seva actuació a Pa negre.

Destaquen les seves intervencions en els films Las vidas de Celia i Lo bueno de llorar, així com l’aparició en sèries de televisió com El cor de la ciutat, Jet lag, Porca Misèria i Ventdelplà.

El Director

Agustí Villaronga Riutort (Palma, 1953) és un director de cinema i guionista mallorquí. Llicenciat en història de l'art,  va treballar com a professor, periodista i actor, amb Núria Espert i en diversos films, com El habitante incierto o Petit Indi, de Marc Recha.

Gaudeix de gran prestigi en el cinema europeu perquè en els seus films fa incursions arriscades en les emocions i sentiments de l'ésser humà. L'any 1985 fou guardonat amb el Premi de la Setmana de Barcelona i el 2001 va rebre el Premi Nacional de Cinema, concedit per la Generalitat de Catalunya. En el 2011, el director ha assolit el Premi Gaudí i el premi Goya a la millor direcció i guió per Pa Negre.

El Guió

En l’elaboració del guió de la pel·lícula, Agustí Villaronga va utilitzar, a més de la novel·la homònima (Pa Negre), diversos aspectes presents a dues altres novel·les de Teixidor, Retrat d'un assassí d'ocells i Sic transit Gloria Swanson amb la intenció d’enriquir l’argument i algunes característiques del personatge.

La Curiositat

Tot i que després de tres mesos a la cartellera, encara es podia veure a deu cines de Catalunya, a partir de les nominacions als Premis Goya es van rebre 30 peticions d’exhibidors de tot l’Estat per reestrenar la pel·lícula, la majoria de fora de Catalunya. Així doncs, Pa Negre es podrà veure a 40 sales, principalment es reestrenarà en versió doblada, però en alguns casos ho farà ,fins i tot, en versió original subtitulada.

El Premis

El film ha sigut premiat amb 14 premis Gaudí, 9 premis Goya i una conquilla de plata a la millor actriu en el festival de Donosti. No tan sols destaca la quanitat dels premis, sinó qualitativament els Gaudis i Goyas obtinguts han sigut els més representatius incloent millor pel·lícula, millor direcció, millor actriu i millor guió.

El Tràiler

Trobaràs en l’enllaç següent el tràiler:


Si Vols Aprofundir MésLa Vampira del Raval

Bufaganda

14:45 Música entre dues guerres

L'espera

Agost

Yo, Sola

Coriolà

Sade was myself

Impro Horror Show

Gènesi una idea d'Europa


Intocable

The Artist

La Pesca del salmó al Iemen

De tu ventana a la mía

Wilaya

El Bulli: Cooking in Progress

Katmandú

J.Edgar

War Horse

La intervención de Hugo


Catalunya Visió

CIFB

Catalunya 1400

Tecnorevolució

Més Fotoperiodisme

Eugène Delacroix

Goya. Llums i Ombres

Un Collage abans del Collage


Il Divo

Andreu Rifé

Rèquiem de Fauré

Ana Belén

Els Amics de les Arts

El Rèquiem de Mozart

Concert d'Aranjuez

Mikel Erentxun

Luz Casals

19 La Simfonia Linz


Big Mamma

Harlem Jazz Club

Joan Vidal Sextet

Miguel Zenon Quartet

Lluís Coloma Trio


Escriu un PreViu

La Bohème

Sarrià-St Gervasi òpera

Montserrat Caballé

Le Nozze di Figaro


Anys de Prosperitat

I el Món Gira

Biografia Steve Jobs

Obre els ulls i desperta

Olor de Tinta

El Jardí Oblidat

La Veu i la Fúria

1Q84

Les Ombres en la Nit

Carn de Canó